Gyoza & Okonomiyaki
Leer sushi én andere traditionele gerechten maken
Wil je samen met vrienden, familie of collega’s een gezellige kookworkshop volgen? Zijn jullie nieuwsgierig naar de Japanse keuken?
Onze ervaren docent neemt jullie mee op ontdekkingsreis. Op een ontspannen manier, en een locatie naar keuze, leren jullie om sushi én andere bijzondere Japanse gerechten te maken. Het is zelfs mogelijk om een authentiek 4-gangenmenu te bereiden.
Tarieven
(excl. 9% btw)
Tot de 6 personen:
-
Kyoto: € 750,- (sushi & gyoza)
-
Tokyo: € 900,- (sushi & okonomiyaki)
-
Osaka: € 1200,- (4-gangenmenu)
Vanaf 7 personen is de meerprijs:
-
Kyoto: € 100,- p.p.
-
Tokyo: € 125,- p.p.
-
Osaka: € 150,- p.p.
Kyoto-arrangement
2 workshops & diner:
sushi&gyoza









We starten de kookworkshop met een typisch Japans aperitief: pruimenwijn, of frisdrank van groene thee, en Japanse zoutjes.
Klaar voor de eerste workshop? Op een ontspannen manier leer je gyoza, ofwel Japanse pasteitjes maken en grillen op traditionele steenoventjes.
Daarna volgt de sushiworkshop. Je leert 2 soorten sushi maken; de maki- en de California-rol.
Tot slot de beloning van al je noeste arbeid: alles lekker opeten, in combinatie met de sojasaus, gember, zeewiersalade en natuurlijk een flesje sake.
Tip: bewaar nog wel wat ruimte voor de mochi van chocolade ganache, de groene thee en een fortune cookie.
Tokyo-arrangement
2 workshops & diner:
sushi&okonomiyaki








Ook bij dit arrangement beginnen we met een typisch Japans aperitief: pruimenwijn, of frisdrank van groene thee, en Japanse zoutjes.
Tijdens de eerste workshop werk je aan je okonomiyaki-skills: je maakt Japanse pizza.
Als je dat onder de knie hebt, begint de sushiworkshop. Je leert 2 soorten sushi maken; de maki- en de California-rol.
Daarna is het tijd om te genieten van je zelfgemaakte gerechten. We serveren er sojasaus, gember, zeewiersalade en sake bij.
We sluiten de kookworkshop af met mochi van chocolade ganache, groene thee en fortune cookies. Oishi. Heerlijk.
NPO documentairemaker heeft de Okonomiyaki workshop gefilmd voor een tv programma. Vanaf 1.15 in beeld gebracht.
Osaka Arrangement:
Osaka-arrangement
4-gangenmenu maken & dineren
Voorgerecht
Aperitief van Japanse pruimenwijn of frisdrank van groene thee, en Japanse zoutjes
Miso soep met tofu, wakame en lenteui
*****
Hoofdgerecht (2 gangen)
Sake (rijstwijn)
Okonomiyaki (Japanse pizza) met spek, of vegetarisch
Gyoza (pasteitje) met kipgehakt, of vegetarisch
Gevulde aubergine met verse zalm en misomarinade
Spinazie (goma ae) met sesamzaadjes
*****
Dessert
Yuzucello (Japanse limoncello)
Groene thee
Kakifruit gevuld met wasabi, chocolade en kakimousse
Fortune cookie, met een positieve wens
“Het was een geweldige Japanse kooksensatie”
- Laurens Pompe, Waterschap Rivierenland